• Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Valuta

Ändra kontakt

Adress
Telefontider
Måndag: 12:30 - 15:00
Tisdag - Torsdag: 08:30 - 15:00
Fredag: Stängt

Telefonen är stängd 18-25/3 samt 22-26/4 på grund av mässa.

Telefon: 0581 499 990
epost: info@gjordnara.se

Adress:
Storbovägen 6 - Rockhammar
718 91 Frövi

organisationsnummer: 556943-9374
Telefon
0581 - 499 990 Måndag: 12:30 - 15:00 Tisdag - Torsdag 08:30 - 15:00

Annan information

Annan information

Hej Skriv en rad eller ring om det är något Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

På måndagar är det flest som ringer så för att få bästa telefonsupport och kortast väntetid ring gärna en annan dag.

 

 

Visa Tunnelväxthus på en större karta

Snabbfakta:
Företagsnamn: Vireta AB med registrerat varumärke GjordNära
Startat: 2013
Antal anställda: 8 heltid, + några tim och projektanställda
Lager och kontor: Storbovägen i Rockhammar


Holländskt TunnelväxthusHistoria & starten
GjordNära startades 2013 av Daniel Sjöstrand med grundidén att utveckla Tunnelväxthus för den Nordiska marknaden. Daniel hade via sina grannar från Nederländerna fått tag på bågar och använt ett större Tunnelväxthus under flera år. De Tunnelväxthus som fanns på marknaden var små och av dålig kvalité. Bågarna från Nederländerna var bra, men hade en form som inte passar för Nordiskt klimat med snö. Under 2013 utvecklades i samarbete med ALMI och Hothouse en serie av bågar som passar bra för Nordiskt klimat och som är av gedigen kvalitet.

Under 2013-2014 fick vi bra kontakt med flera legotillverkare och alla ståldelar och trädelar till våra växthus tillverkas i Sverige. De första växthusen såldes under våren 2014 och vi har sedan dess fortsatt att bredda vårt sortiment av odlingsprodukter och tillbehör till växthusen

”Vår mission är att få fler att odla. Vi gör det genom att sälja Tunnelväxthus och smarta odlingstillbehör.
”GjordNära” ska förknippas med med gedigna produkter av hög kvalité.
Produkterna ska andas odlingsglädje och passion för det gröna!”

Nya odlingsprodukter
En av våra grundtankar är att titta på vilken teknik och produkter som yrkesodlarna använder sig av och anpassa det för den entusiastiska hobbyodlaren. Det här tänket har gjort att vi kunnat ta fram en rad olika produkter: Bevattningssystem med droppbevattning, Specialfiberdukar & klimatskärmar, stora odlingsbord och underbevattningsbrickor, kraftiga pluggbrätten och krukor för att nämna några. En del produkter köps in av tillverkare - medans andra legotillverkas för GjordNära

Vi har alltid miljö & hållbarhet i fokus när vi tittar på nya produkter och använder alltid material som har så liten miljöpåverkan som möjligt. Till exempel är de flesta av våra tråg och krukor tillverkade av 100% återvunnen plast. En annan viktig aspekt av hållbarhet är hur länge man kan använda en produkt: Ett kraftigt pluggbrätte som man kan använda i 10 år och sedan lämna in på återvinning har betydligt lägre miljöpåverkan än ett engångsbrätte som vittrar sönder efter ett år.

Eget behov av bra odlingsprodukter av odlingsnördar - för odlingsnördar

Då vi som jobbar på GjordNära alla är odlingsnördar så kommer många av våra idéer av ett eget behov av bra produkter. På samma sätt som att växthusen utvecklades av ett behov hos Daniel att ha stora växthus för ett rimlig peng så har vi sett andra behov. Vi har behövt bra lampor för att driva upp plantor på våren, bra bevattningssystem för att vattna när vi är iväg och bygger växthus eller är på mässa. Vi har behövt bra underbevattningstråg till våra inomhusodlingar och fiberdukar som skyddar det vi odlar tidig vår och vinter.

Fokus hos våra produkter har varit den praktiska funktionen snarare än estetik och design.

Framtiden:

Vi ska fortsätta att utveckla framtidens odlingsprodukter. Inriktningen kommer fortfarande vara den entusiastiska hobbyodlaren som behöver bra kvalité - men vi ser att det och finns många möjligheter både på tekniksidan och på det rent estetiska.

Vi kommer aldrig släppa vårt miljöfokus och satsning på hållbara material och produkter av hög kvalitet.

Bilder
De flesta bilder på hemsidan är från Daniels växthus. Han har ett Växa 5 x 10,5m hemma i sin trädgård. Växthuset har använts för att testa nya idéer och produkter.