• Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Valuta

Inlagda Jalapeño

Recept

  • Jalapeno
  • 5,25dl Vatten 
  • 1,75dl 12% ättika
  • 1,5msk Salt utan jod

Använd handskar under all hantering av stark chili!

  • Skölj och skär Jalapenos i lagom tjocka skivor, ca 3mm
  • Fyll på regorda burkar
  • Koka ihop lagen
  • Häll på så att lagen täcker
  • Obs lämna 2cm "headspace"

Sätt på lock, klämmor och koka in enligt vattenbadsprincipen. 10minuter

De här jalapenosen blir mjuka i förvaring. Om man önskar krispiga Jalapenos så kan man tillsätta "Pickle Crisp®” eller kalciumklorid. 1/4tsk per liter färdig produkt.

 

https://nchfp.uga.edu/publications/publications_usda.html#gsc.tab=0