• Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Valuta

Rabarberchutney

Recept

  • Ca 800g rabarber
  • 10st torkade aprikoser eller annan torkad frukt med mycket sötma
  • 2-3 Chili (eller torkad chili), efter smak
  • 4msk currypulver
  • 2msk riven ingerfära
  • 4dl strösocker
  • 1dl vatten
  • 4 msk ättika
  • 2st rödlökar
  • 2tsk salt

Skala och tärna rabarbern i ca 1cm tjocka skivor

Blanda i alla ingredienser och koka i ungefär 30 minuter

Fyll på rengjorda burkar och koka in Använd ca 2cm "headspace"

Kan även vara gott med andra kryddor, tex kanel

Eftersom frukt är surt och man dessutom lägger till ättika så är det här receptet säkert att koka in med vattenbadskonservering och behöver ej tryckkokas.

https://nchfp.uga.edu/publications/publications_usda.html#gsc.tab=0