• Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Valuta

Äppelmos utan socker

Recept

  • Skala och kärna ur äpplen
  • Lägg dem i vatten blandat med citronsyra eller citronjuice om du vill behålla färgen
  • Använd en stor kastrull, tänk på att moset "sväller" när det kokar. Fyll aldrig kastrullen mer än till 3/4
  • Häll ca 1dl vatten i kastrullen
  • Koka tills mjuka
  • Rör om regelbundet för att inte bränna i botten
  • Pressa genom ett galler eller använd en matkvarn om du föredrar slätt mos.
  • Packa varmt på rengjorda burkar. OBS moset sväller ytterligare vid inkokning. Lämna minst 2cm "headspace"
  • Koka i vattenbad i 15minuter för 0,5liters burkar och 20 mintuter för enlitersburkar

Man kan även lägga till socker till det här moset om man vill. 

Höjdjustera enligt följande tabell om du bor högt

https://nchfp.uga.edu/how/can_02/applesauce.html