• Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Valuta

Konserverad äppeljuice

Äpplejuice - håller i skafferiet

Recept för Hemgjord Äppeljuice som Håller i Skafferiet

Kvalitet: För bästa resultat, använd en blandning av olika äppelsorter. Köp färskpressad juice från en lokal ciderproducent inom 24 timmar efter pressning för bästa kvalitet.

Förberedelse: Läs gärna på om hur man använder en vattenbadskokare innan du börjar. Om du är nybörjare på konservering, rekommenderas att du läser Kokkonservering - grundmetod
Pressa äpplen så att du har lite mer must än vad som får plats i flaskorna. Använd fruktpress, mixer, råsaftcentrifug eller vilken metod som helst för att pressa ur saften ur äpplena.

Gör så här:

  1. Kyl juicen: Låt juicen stå i kylskåpet i 24 till 48 timmar. Rör inte om juicen under denna tid.
  2. Häll av klar juice: Häll försiktigt av den klara vätskan utan att röra upp sedimentet som har samlats på botten. Släng sedimentet.
  3. Sila juicen: Sila den klara juicen genom ett kaffefilter av papper eller dubbelvikt fuktig ostduk.
  4. Värm juicen: Värm juicen snabbt på spisen, rör om då och då, tills den börjar koka.
  5. Fyll i burkar: Häll den heta juicen omedelbart i sterila burkar (halvliters, liters eller halv-gallon), och lämna cirka 0,5 cm utrymme till kanten. Sätt på locken.
  6. Konservera juicen: Behandla burkarna i vattenbad enligt tiderna i tabellen nedan.

Äpplejuice som håller i skafferietÄpplejuice som håller i skafferietÄpplejuice som håller i skafferietÄpplejuice som håller i skafferiet

Tabell 1. Rekommenderad behandlingstid för Äppeljuice i Vattenbadskokare.

Burkstorlek0 - 300 m300 - 1,800 mÖver 1,800 m
Halvliters eller Liters 5 min 10 min 15 min
2liters 10 min 15 min 20 min

Nu har du din egna läckra äppeljuice som du kan njuta av när som helst! Perfekt för skafferiet och en fantastisk påminnelse om höstens skörd.