Växa 5 x 16,5m - 82,5kvm

Valfria tillbehör & extradelar

Växa 5 x 16,5m - 82,5kvm

kr
Antal 

Valfria tillbehör & extradelar

Jordankare

kr
 

Välj om du vill ha jordankare eller ankarplattor

Valfria tillbehör & extradelar

Dörr & Gavel 1

kr
 

Välj dörr och hur bakre gaveln ska avslutas.

Valfria tillbehör & extradelar

Dörr & Gavel 2

kr
 

Välj dörr och hur bakre gaveln ska avslutas.

Valfria tillbehör & extradelar

Markduk

kr
 

Anpassad markduk för hela ditt tunnelväxthus

Valfria tillbehör & extradelar

Vädringslucka med automation

kr
Antal 

Välj om du vill ha vädringslucka

Valfria tillbehör & extradelar

Mitthängd Sidolucka

kr
Antal 

Välj om du vill ha mitthängd sidolucka

Valfria tillbehör & extradelar

Dörr på långsidan

kr
Antal 

Välj om du vill ha dörr på långsidan.

Valfria tillbehör & extradelar

Långsida 1

kr
Antal 

Välj tillval för långsidan.

Valfria tillbehör & extradelar

Långsida 2

kr
Antal 

Välj tillval för långsidan.

icon expand Tunnelväxthus Växa 5 x 16,5m

Grundfakta
 • Bredd 5m
 • Längd 16,5m
 • Yta: 82,5m²
 • Sidohöjd ca 1,8m
 • Nockhöjd ca 3,2m
 • Antal snedsträvor som ingår i paketet: 6st
 • Rekommenderat antal ventilationspunkter, inklusive dörrar: 5

icon expand Aktuell Leveranstid

Just nu tar det ca 3-5 arbetsdagar att packa ert växthus. Därefter tar DHL vid och kör ut inom 3-5 arbetsdagar. Så total leveranstid är i nuläget ca 2 veckor.

icon expand Det här ingår i växthuset

icon expand Filmer om GjordNära Tunnelväxthus

Allt du behöver veta inför ett köp av tunnelväxthus

Sara Bäckmo om odling i tunnelväxthus

Odlare berättar om sina tunnelväxthus - "Gjordnära hälsar på"

Skördefesten - Odlingsglädje och inspiration

icon expand Inför ditt köp

icon expand Byggbeskrivning & Film om hur man bygger

icon expand Bildgalleri

Växa 5 x 10,5mDubbel skjutdörrVäxa 5 x 10,5mVäxa 5 x 10,5m på vårentunnelvaxthus Växa 4 x 6mDubbel skjutdörr   Växa 5 x 21,5m Egenbyggd dörr och sarg Växa 4 x 7,5m Växa 4 x 9m Växa 4 x 9mVäxa 5 x 10,5mVäxa 3 x 4,5m Växa 4 x 9mVäxa 5 x 21m - Trädgårds-Tony  Växa 4 x 9m Växa 5 med sarg  Växa 4

icon expand Garantier

Växthusen är mycket tåliga mot väder vind och slitage. Här är en lista på vilka garantier och hållbarheter som gäller för växthusen.

 • 5year anti uv
  Växthusplasten 5års UV-garanti, normal hållbarhet ca 6-9 år.
 • galvanisering
  Stommen är galvaniserad efter bearbetning. 
  Garanti: Rostfri i 12 år. Hållbarhet ca 20-50 år.
 • ntr svanskt trä
  Virke: Trädelar, så som dörrar och luckor är gjorda av svenskt impregnerat virke. Hållbarhet ca 10-20 år.
 • vindgarranti
  Vind: Växthusen klarar utan problem vindar upp till 24m/s så länge vinden är på utsidan av tunneln.
 • Snö garanti
  Snö: Växthusen tål en hel del snö, men då det är svårt att uppskatta snöns vikt så rekommenderar vi att hålla växthusen fria från snö vintertid.

icon expand Växthuset i 3d vy

icon expand Bygglovsdokument

icon expandLeveransen

Växthuset levereras på pall hela vägen hem till dig med DHL
Växthuset levereras i en kombination av pallkragar och kartonger.
Delar av leveransen kan också komma att levereras till din lokala servicepoint. Anledningen till detta är om någon mindre del av växthuset är tillfälligt slut i lager så kan vi skicka växthuset ändå och komplettera med de mindre delarna i efterhand och på så vis undvika förseningar i leveransen. 

När frakten är bokad hos oss så får du ett leveransbesked via epost. Därefter tar DHL över kontakten med er. Så snart växthuset är närmare er så får ni ett SMS av DHL med förslag på leveransdag. Skulle aktuell dag inte passa så går det bra att ringa DHL och byta dag. DHL kör inte alla dagar på alla områden, så ibland måste man anpassa sig efter deras körschema. Frakten med DHL brukar ta 3-9 dagar.

Pallkragarna som växthuset packas i passar mycket bra att återanvända som odlingskragar. Pallen går att bygga ett enkelt planteringsbord av.

Pallen har måtten 150cm x 53cm x ?
Höjden beror på hur stort växthus ni har beställt, men runt 100cm eller mer är inte ovanligt.
Vikten varierar mellan 150 - 300kg

Hämta på lagret

Du kan också hämta din leverans på lagret i Rockhammar. Du får då fraktfritt och 400kr rabatt på växthuset (värde totalt 999kr). Du kan beställa växthuset som vanligt på hemsidan, men ange i kommentaren att du önskar hämta på lagret. Växthus hämtas enklast och säkrast med en släpvagn. Vi ställer då på pallen med växthuset och du kan spänna fast det med spännband.

icon expandFAQ - Vanliga frågor

Behöver jag bygglov för tunnelväxthus?
Kanske, för att få ett 100% klart besked så ring till byggnadsnämnden i din kommun och fråga. Det kan gälla olika regler för detaljplanerat och icke detaljplanerat område.

Läs mer här. Vi hjälper er gärna (kostnadsfritt) med bygglovsritningar på växthusen om ni vill söka bygglov för ert GjordNära tunnelväxthus. Tänk på att kommunen kan ha handläggningstid för bygglov - så starta processen i tid.

Kontakta oss på info@gjordnara.se

Hur klarar tunnelväxthusen blåsigt väder?
Våra växthus är starka och tål väldigt mycket, och det är ovanligt att det händer något. Men i de fall då plasten har skadats har det ofta berott på att en dörr eller fönster har blåst upp och vinden har kommit in i växthuset, och det har blivit en "ballongeffekt". Placera växthuset så du har en långsida åt det håll det blåser från mest. Vi brukar rekommendera att man gräver ner plasten runt om växthuset, ev. fäster den med några extra bågklämmor. Se också till att plasten inte fladdrar utan att den är ordentligt sträckt. Förankringen kan också vara en bra idé att titta över, jordankare + ankarplattor brukar vara en bra kombination om man bor på en blåsigare plats. Och såklart att man ser till att dörrar och eventuella vädringsluckor är ordentligt stängda så inte vinden kan komma in den vägen. Väntas det in en ordentlig storm och man vill vara på den säkra sidan, så kan man också montera ner plasten. Ni kan läsa mer om hur växthuset står emot väder här.

Kan man ha på plasten på växthuset på vintern?

Visst kan man det, så länge man håller plasten ren från snö. Borsta av snö från taket. Man kan också försiktigt putta av snön från taket från insidan av växthuset med en mjuk borste. Ni måste också se till att det inte bildas vallar på växthusets sidor som trycker plasten inåt. Se till att skotta runt växthuset så att all snö som trycker plasten inåt på sidorna kommer bort. Var försiktig med skyffeln när ni är nära plasten.

Hur svårt är det att bygga ett Tunnelväxthus?

Jätte svår fråga att svara på. De allra flesta klarar av det! Vi brukar säga att om man klarar att byta däck på bilen och bygga en Ikea hylla så klarar man det. Det är en fördel om man är van att stå på en stege och hantera en skruvdragare. Räkna med att det tar ellt från 1 dag till en vecka att bygga beroende på storlek och hur van man är. Kolla gäran in våra filmer om hur man bygger och läs manualen för att bilda dig en uppfattning om du klarar det eller inte. Inget är speciellt tekniskt svårt med växthusen, däremot så är det jobbigt att bygga, så ni får räkna med att det är många skruvar som ska skruvas i och jordankare som ska ner i marken med slägga.

Övriga Frågor

Kolla in vår FAQ för alla övriga frågor här

icon expandSmarta Tillbehör

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.