• Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Valuta

Gry 200cm x 440cm

Gry 200cm x 440cm

kr

Jordankare

kr
 

Dörr & Gavel 1

kr
 

Dörr & Gavel 2

kr
 

icon expand Gry Tunnelväxthus

Grundfakta
 • Bredd 2,0m
 • Längd 4,4m
 • Yta: 8,8m²
 • Nockhöjd ca 225cm
 • Dörrbredd 79cm
 • Sidohöjd ca 175cm

icon expand Aktuell Leveranstid

Just nu tar det ca 3-7 arbetsdagar att packa ert växthus. Därefter tar Schenker vid och kör ut inom 3-5 arbetsdagar. Så total leveranstid är i nuläget ca 2 veckor. Vi väntar längre leveranstider i vår då många brukar beställa samtidigt. Så beställ ditt växthus snarast möjligt för att undvika förseningar.

icon expand Det här ingår i växthuset

Det här ingår i Gry Tunnelväxthus

 • Jordankare T15 med platta 2st till varje växthusbåge.
 • Kraftig stomme i  32 x 2mm galvaniserat stål.
 • 2 mellanstag mellan varje båge.
 • 1st dörr av trä 79cm bred.
 • Upprullning och fastsättning med wigglewire på 1st långsida.
 • Växthusplast EVA 200my.
 • Säckar som ni kan fylla med sand eller jord för att tynga ner upprullningen.
 • Komplett växthuspaket med alla delar du behöver.

icon expand Filmer om GjordNära Tunnelväxthus

Allt du behöver veta inför ett köp av tunnelväxthus 

Sara Bäckmo om odling i tunnelväxthus

Odlare berättar om sina tunnelväxthus - "Gjordnära hälsar på"

icon expand Inför ditt köp

icon expand Byggbeskrivning & Film om hur man bygger

Manualer för Gry Tunnelväxthus, observera modell 200cm och modell 250cm


Ni hittar resten av manualerna och filmer om hur man bygger under "manualer" i menyn

Byggbeskrivning Tunnelväxthus

icon expand Bildgalleri

tunnelvaxthus gry 250cm x 220cm miljo bild1tunnelvaxthus gry 250cm x 220cm miljo bild3gry tunnelvaxthus 250cm x 440cm mojobild 1gry tunnelvaxthus 250cm x 440cm mojobild 2gry tunnelväxthus 200cm x 300cmGry tunnelväxthus 200cm x 440cm Gry tunnelväxthus 200cm x 300cm gry tunnelvaxthus 250cm x 440cm mojobild 3

icon expand Garantier

Växthusen är mycket tåliga mot väder vind och slitage. Här är en lista på vilka garantier och hållbarheter som gäller för växthusen.

 • 5year anti uv
  Växthusplasten 5års UV-garanti, normal hållbarhet ca 6-9 år.
 • galvanisering
  Stommen är galvaniserad efter bearbetning. 
  Garanti: Rostfri i 12 år. Hållbarhet ca 20-50 år.
 • ntr svanskt trä
  Virke: Trädelar, så som dörrar och luckor är gjorda av svenskt impregnerat virke. Hållbarhet ca 10-20 år.
 • vindgarranti
  Vind: Växthusen klarar utan problem vindar upp till 24m/s så länge vinden är på utsidan av tunneln.
 • Snö garanti
  Snö: Växthusen tål en hel del snö, men då det är svårt att uppskatta snöns vikt så rekommenderar vi att hålla växthusen fria från snö vintertid.

icon expand Bygglovsdokument

Eftersom det här är en flyttbar byggnad kan det behövas bygglov för den. Läs gärna vår artikel här om bygglov: Länk bygglov. Önskar du ritningar till den här modellen så kontakta oss på info@gjordnara.se.

icon expandLeveransen

Växthuset levereras på pall hela vägen hem till dig med DHL. 
Vi levererar godset i en kombination av pallkragar eller kartonger. De mindre storlekarna skickas alltid i kartong.
Delar till leveransen kan också komma att levereras till din lokala servicepoint. Anledningen till detta är om någon mindre del av växthuset är tillfälligt slut i lager så kan vi skicka växthuset ändå och komplettera med de mindre delarna i efterhand. 

När frakten är bokad hos oss så får du ett leveransbesked. Därefter tar DHL över kontakten med er. Ni får ett SMS där ni kan boka leveransdag. Skulle aktuell dag inte passa så går det bra att ringa DHL och byta dag. DHL kör inte alla dagar på alla områden, så ibland måste man anpassa sig efter deras körschema. Frakten med DHL brukar ta 3-9 dagar.

Lådorna  har måtten 150cm x 40cm 25cm ?
Hur många lådor beror på hur stort växthus ni har beställt.
Vikten varierar mellan 40 - 100kg

Hämta på lagret

Du kan också hämta din leverans på lagret i Rockhammar. Du får då fraktfritt och 400kr rabatt på växthuset (värde totalt 999kr). Du kan beställa växthuset som vanligt på hemsidan, men ange i kommentaren att du önskar hämta på lagret. Växthus hämtas enklast och säkrast med en släpvagn. Vi ställer då på lådorna på släpvagnen och du kan spänna fast det med spännband. Ta med spännband och gärna en pressening.

icon expandFAQ - Vanliga frågor

Behöver jag bygglov för tunnelväxthus?
Kanske, för att få ett 100% klart besked så ring till byggnadsnämnden i din kommun och fråga. Det kan gälla olika regler för detaljplanerat och icke detaljplanerat område.

Läs mer här. Vi hjälper er gärna (kostnadsfritt) med bygglovsritningar på växthusen om ni vill söka bygglov för ert GjordNära tunnelväxthus. Tänk på att kommunen kan ha handläggningstid för bygglov - så starta processen i tid.

Kontakta oss på info@gjordnara.se

Hur klarar tunnelväxthusen blåsigt väder?
Våra växthus är starka och tål väldigt mycket, och det är ovanligt att det händer något. Men i de fall då plasten har skadats har det ofta berott på att en dörr eller fönster har blåst upp och vinden har kommit in i växthuset, och det har blivit en "ballongeffekt". Placera växthuset så du har en långsida åt det håll det blåser från mest. Vi brukar rekommendera att man gräver ner plasten runt om växthuset, ev. fäster den med några extra bågklämmor. Se också till att plasten inte fladdrar utan att den är ordentligt sträckt. Förankringen kan också vara en bra idé att titta över, jordankare + ankarplattor brukar vara en bra kombination om man bor på en blåsigare plats. Och såklart att man ser till att dörrar och eventuella vädringsluckor är ordentligt stängda så inte vinden kan komma in den vägen. Väntas det in en ordentlig storm och man vill vara på den säkra sidan, så kan man också montera ner plasten. Ni kan läsa mer om hur växthuset står emot väder här.

Kan man ha på plasten på växthuset på vintern?

Visst kan man det, så länge man håller plasten ren från snö. Borsta av snö från taket. Man kan också försiktigt putta av snön från taket från insidan av växthuset med en mjuk borste. Ni måste också se till att det inte bildas vallar på växthusets sidor som trycker plasten inåt. Se till att skotta runt växthuset så att all snö som trycker plasten inåt på sidorna kommer bort. Var försiktig med skyffeln när ni är nära plasten.

Hur svårt är det att bygga ett Tunnelväxthus?

Jätte svår fråga att svara på. De allra flesta klarar av det! Vi brukar säga att om man klarar att byta däck på bilen och bygga en Ikea hylla så klarar man det. Det är en fördel om man är van att stå på en stege och hantera en skruvdragare. Räkna med att det tar ellt från 1 dag till en vecka att bygga beroende på storlek och hur van man är. Kolla gärna in våra filmer om hur man bygger och läs manualen för att bilda dig en uppfattning om du klarar det eller inte. Inget är speciellt tekniskt svårt med växthusen, däremot så är det jobbigt att bygga, så ni får räkna med att det är många skruvar som ska skruvas i och jordankare som ska ner i marken med slägga.

Övriga Frågor

Kolla in vår FAQ för alla övriga frågor här

icon expandSmarta Tillbehör

Inspiration från vår community - Tunnelväxthus

Bilder från instagram - vill du synas här? Tagga ditt inlägg med #gjordnära