• Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Valuta

Caterpillar - ett flyttbart växthus som kan bli riktigt långt

Caterpillarväxthuset är helt designat för att vara så flyttbart som möjligt. Den enklare konstruktionen gör att man flyttar det på ett par timmar beroende på storlek. Använd det för att driva bladgrönt på tidig vår, jordgubbar innan midsommar, tomathus över sensommaren och för att skydda kålen under hösten.

icon expand Aktuell Leveranstid

Högre tryck: Just nu tar det ca 2-3 veckor att packa ert växthus. Därefter tar Schenker vid och kör ut inom 3-5 arbetsdagar. Så total leveranstid är i nuläget ca 2-4 veckor. Vi väntar längre leveranstider i vår då många brukar beställa samtidigt. Så beställ ditt växthus snarast möjligt för att undvika förseningar.

icon expand Det här är ett Caterpillar Tunnelväxthus

Caterpillar - ett flyttbart växthus

Caterpillarväxthuset är helt designat för att vara så flyttbart som möjligt. Den enklare konstruktionen gör att man flyttar det på ett par timmar beroende på storlek. Använd det för att driva bladgrönt på tidig vår, jordgubbar innan midsommar, tomathus över sensommaren och för att skydda kålen under hösten.

Ojämn mark - inga problem

Caterpillarväxthuset har en unik konstruktion där rep används för att sätta fast plasten mot bågarna. Det innebär att bågarna inte behöver stå på en linje utan växthuset följer markens ojämnheter.

Galvaniserat stål 32mm x 2mm

Vi använder samma kraftiga rör i våran caterpillar som i våra Växa växthus. Rören har en diameter om 32mm och en godstjocklek på 2mm. Det galvaniseras efter bearbetning vilket ger ett extremt bra rostskydd.

GjordNära EVA 200my Växthusplast

Konstruktionen täcks av vår mycket starka 200my växthusplast med UV-garanti i 5 år.

Det här ingår i paketet

 • Stålstomme av 32 x 2mm galvaniserat stål
 • 1st dörr av trä
 • Växthusplast till både tak och gavlar
 • Jordankare av armeringsjärn
 • Fästen för rep
 • Rep till hela konstruktionen
 • Bågklämmor för att fästa plasten på gavlarna
 • Lyft-öglor för att lyfta plasten på långsidan
 • Snedsträvor till båda gavlarna: 4st på Caterpillar 4. 6st på Caterpillar 5

Ventilation

Caterpillar växthuset kan på grund av sin rundade form inte ha takluckor med automatik. Istället vädrar man hela växthuset genom att lyfta på sidorna och sätta upp plasten med en fjädrande tråd-hake som enkelt kan justeras upp och ned på väggrören

Stabil och stark konstruktion

Alla bågarna sitter ihop med ett metallstag i nock. Dessutom ingår snedsträvor till båda gavlarna på samtliga modeller.

caterpillar vaxthus marre 1 Caterpillar växthusCaterpillar växthusCaterpillar växthusCaterpillar TunnelväxthusCaterpillar TunnelväxthusCaterpillar TunnelväxthusVaterpillar växthus

icon expand Filmer om GjordNära Caterpillar Tunnelväxthus

Filmer från utvecklingen...

icon expand Inför ditt köp

icon expand Byggbeskrivning 

icon expand Garantier

Växthusen är mycket tåliga mot väder vind och slitage. Här är en lista på vilka garantier och hållbarheter som gäller för växthusen.

 • 5year anti uv
  Växthusplasten 5års UV-garanti, normal hållbarhet ca 6-9 år.
 • galvanisering
  Stommen är galvaniserad efter bearbetning. 
  Garanti: Rostfri i 12 år. Hållbarhet ca 20-50 år.
 • ntr svanskt trä
  Virke: Trädelar, så som dörrar och luckor är gjorda av svenskt impregnerat virke. Hållbarhet ca 10-20 år.
 • vindgarranti
  Vind: Växthusen klarar utan problem vindar upp till 24m/s så länge vinden är på utsidan av tunneln.
 • Snö garanti
  Snö: Växthusen tål en hel del snö, men då det är svårt att uppskatta snöns vikt så rekommenderar vi att hålla växthusen fria från snö vintertid.

icon expand Bygglovsdokument

Eftersom det här är en flyttbar konstruktion som ska flyttas flera gånger per år så behövs oftast inget bygglov för caterpillar. Skulle ni ändå vilja söka så skicka ett mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så mailar vi er ritningar.

icon expandLeveransen

Växthuset levereras på pall hela vägen hem till dig med DHL
OBS just nu har vi leveransförsening på våra pallkragar. Så godset kommer istället transporteras i specialburar av trä eller i kartonger.

När frakten är bokad hos oss så får du ett leveransbesked. Därefter tar DHL över kontakten med er. Ni får ett SMS där ni kan boka leveransdag. Skulle aktuell dag inte passa så går det bra att ringa DHL och byta dag. DHL kör inte alla dagar på alla områden, så ibland måste man anpassa sig efter deras körschema. Frakten med DHL brukar ta 3-9 dagar.

Pallkragarna som växthuset packas i passar mycket bra att återanvända som odlingskragar. Pallen går att bygga ett enkelt planteringsbord av.

Pallen har måtten 150cm x 53cm x ?
Höjden beror på hur stort växthus ni har beställt, men runt 100cm eller mer är inte ovanligt.
Vikten varierar mellan 150 - 300kg

Hämta på lagret

Du kan också hämta din leverans på lagret i Rockhammar. Du får då fraktfritt och 400kr rabatt på växthuset (värde totalt 999kr). Du kan beställa växthuset som vanligt på hemsidan, men ange i kommentaren att du önskar hämta på lagret. Växthus hämtas enklast och säkrast med en släpvagn. Vi ställer då på pallen med växthuset och du kan spänna fast det med spännband.

icon expandFAQ - Vanliga frågor

Behöver jag bygglov för tunnelväxthus?
Kanske. För att få ett 100% klart besked så ring till byggnadsnämnden i din kommun och fråga. Det kan gälla olika regler för detaljplanerat och icke detaljplanerat område. Flyttar man ett caterpillarväxthus många gånger så faller det oftast utanför kommunens regler om bygglov.

Läs mer här. Vi hjälper er gärna (kostnadsfritt) med bygglovsritningar på växthusen om ni vill söka bygglov för ert GjordNära tunnelväxthus. Tänk på att kommunen kan ha handläggningstid för bygglov - så starta processen i tid.

Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hur klarar tunnelväxthusen blåsigt väder?
Våra växthus är starka och tål väldigt mycket, och det är ovanligt att det händer något. Men i de fall då plasten har skadats har det ofta berott på att en dörr eller fönster har blåst upp och vinden har kommit in i växthuset, och det har blivit en "ballongeffekt". Placera växthuset så du har en långsida åt det håll det blåser från mest. Vi brukar rekommendera att man gräver ner plasten runt om växthuset, ev. fäster den med några extra bågklämmor. Se också till att plasten inte fladdrar utan att den är ordentligt sträckt. Förankringen kan också vara en bra idé att titta över, jordankare + ankarplattor brukar vara en bra kombination om man bor på en blåsigare plats. Och såklart att man ser till att dörrar och eventuella vädringsluckor är ordentligt stängda så inte vinden kan komma in den vägen. Väntas det in en ordentlig storm och man vill vara på den säkra sidan, så kan man också montera ner plasten. Ni kan läsa mer om hur växthuset står emot väder här.

Kan man ha på plasten på växthuset på vintern?

Visst kan man det, så länge man håller plasten ren från snö. Borsta av snö från taket. Man kan också försiktigt putta av snön från taket från insidan av växthuset med en mjuk borste. Ni måste också se till att det inte bildas vallar på växthusets sidor som trycker plasten inåt. Se till att skotta runt växthuset så att all snö som trycker plasten inåt på sidorna kommer bort. Var försiktig med skyffeln när ni är nära plasten.

Övriga Frågor

Kolla in vår FAQ för alla övriga frågor här

icon expandSmarta Tillbehör


Odlingsinspiration Yrkesodlare

Bilder från instagram - vill du synas här? Tagga ditt inlägg med #gjordnära

 

Läs mer om Tunnelväxthus

Anlita GjordNära för bygge

Byggservice Tunnelväxthus

Komplett byggservice Tunnelväxthus

Hur inreder man ett Tunnelväxthus?

Tips_påInrednign

Tips och förslag på inredning

Hur stort växthus ska vi köpa?

hur_stort

Vårt bästa råd när ni väljer storlek är att inte välja ett för litet växthus!

Placering

placering

Ert växthus ska stå på en lämplig plats. Här är våra tips:

Marken & Förberedelser

marken

Innan ni köper ert växthus finns det ett par saker ni behöver kontrollera...

Behöver man bygglov för Tunnelväxthus?

CUPCAKE

Behöver man bygglov för tunnelväxthus? - svaret är "Kanske".

Hur står växthusen emot väder?

EXPEDITIONHär har vi samlat all information om hur ni sköter ert växthus i olika väder

Så sköter man ett Tunnelväxthus

Skötselråd

Så tar du hand om ditt Tunnelväxthus