Jord & Näring Filtrera

Ullpellets 800g

UllpelletsUllpellets
UllpelletsUllpellets
UllpelletsUllpellets

Pris med rabatt
Pris 169,00 kr
Rabatt

Pris med rabatt
Pris 169,00 kr
Rabatt

Delbetala fr. 14 kr /mån* i samarbete med Collector
alla priser är inklusive moms

Ullpellets från Svenska får.

Används som näring och jordförbättring i odlingarna.

Ullpellets består enbart av sönderdelad och pelleterad fårull. Det är överbliven ull från svenska får som inte har rätt kvalitet för att förädlas till annat. I processen hettas ullen upp vilket dödar eventuella bakterier och frön. Det är en helt ren naturprodukt av förnybar råvara.

Näringen

Ull innehåller rätt mycket kväve, nästan ingen fosfor och en del kalium (NPK 11-0.1-4.5). Näringen utsöndras sakta – efterhand som ullen bryts ner så – detta är ingen snabbverkande näring utan mer ett långsamverkande tillskott i odlingarna. MALLAS ULLPELLETS har också många andra goda egenskaper; främst som fuktbuffrare eftersom ullen drar åt sig fukt och bevarar den istället för att bara släppa igenom den. Pelletsen expanderar också när de blir fuktiga och hjälper därför till att hålla jorden luftig och lucker, vilket i sin tur underlättar humusbildning och bidrar till att hålla jorden frisk.

Dosering

Påsen med Ullpellets innehåller 800 g ullpellets, motsvarande ca 1,5 liter. Mallas Ullpellets är kväverika men näringen bryts ner sakta och tillförs jorden in mindre mängd över lång tid. Det är därför inte bara näringen i Mallas Ullpellets som är intressant vid odling, utan även dess fukthållande förmåga samt hur pelletsen bidrar till humusbildning och lucker jord vilket ger en bättre jord på sikt.

I Tyskland har vi hittat rekommendationerna på mängd som du ser nedan, du kan följa dem om du vill. Men pröva dig gärna fram. 

Höga krav på näring (ex tomat, gurka, kål): 150 g/m2 + ev tillskott 100g/m2

Medelhögt krav på näring (ex morot, sallad): 100 g/m2 + ev tillskott 60g/m2

Låga krav på näring (ex ärtor, bönor, rädisor): 70 g/m2 + ev tillskott 40g/m2

En rätt stor näve = 1 dl = 50 gram. En pallkrage = 1 m2

Säljs endast inom Sverige

Den här produkten säljs endast inom Sverige. På grund av tillstånd och lagstiftning så får den ej skickas till Danmark, Finland, Norge eller andra länder.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.