Jord & Näring Filtrera

Frodas Gödsel 500g

Frodas gödsel
Frodas gödsel
Frodas gödsel
Frodas gödsel

Pris med rabatt
Pris 129,00 kr
Rabatt

Pris med rabatt
Pris 129,00 kr
Rabatt

Delbetala fr. 11 kr /mån* i samarbete med Collector
alla priser är inklusive moms

Frodas Gödsel 500g.

Frodas är ett långtidsverkande näringstillskott som består av skal och spillning från insekter, ett så kallat frass, som stimulerar växtkraften hos växterna.

5 funktioner i en påse:

  • Stärker växten och kvalitén.
  • Förbättrar jordhälsan.
  • Ökar motståndskraften.
  • Höjer näringsupptaget.
  • Ökar växtens rottillväxt.

Strö - Påta - Vattna
Strö 1msk till en normalstor kruka (1,5L) eller 1dl till 10L jord.
Påta ner i det översta jordlagret.
Vattna som vanligt.

Använd en till två gånger i månaden, året runt.

 

Vad innehåller Frodas växtnäring?

Frodas växtnäring är en 100% naturlig blandning av skal och spillning från insekter med ett högt innehåll av kitin. Innehåll per 100g: Kväve (N) 3%, Nitrat-N 0.0004%, Ammonium-N 0.04%, Fosfor (P) 3%, P-AI 0.15%, Kalium (K) 2%, K-AI 0.18%, Koppar (Cu) 0.22%, Järn (Fe) 2.5%, Mangan (Mn) 1.9%, Zink (Zn) 1.3%. Torrsubstans 95%. Organiskt innehåll 35%. NPK 3-3-2.

 

Frass - en biostimulant

Till skillnad från vanligt gödsel som används för att förbättra jordmånen främst för att få växterna att växa snabbare, är frass ett biostimulerande medel som främjar tillväxt och utveckling hos plantor under hela livscykeln från groning till avmognad på ett antal sätt: -Insektskitin hjälper till att motverka skadedjur och patogener för att minska risken för gulning, brunfärgning eller död av löv och stjälkar -Stimulerar växtens eget immunförsvar och gör grödan mer motståndskraftig mot sjukdomar, skadegörare, kyla och torka. -Innehåller alla tillgängliga makro- och mikronäringsämnen så att jorden får en optimal balans för tillväxt och blomning.
Biostimulanter är sedan 2019 en egen produktkategori inom förordningen för gödselprodukter och är godkända för ekologisk odling.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.