Nyttodjur mot öronvivellarv

Nyttodjur mot öronvivellarv Nyttodjur mot öronvivellarv
Nyttodjur mot öronvivellarv Nyttodjur mot öronvivellarv
Nyttodjur mot öronvivellarv Nyttodjur mot öronvivellarv

Pris med rabatt
Pris 265,00 kr
Rabatt

Valfria tillbehör & extradelar

Välj storlek

Pris med rabatt
Pris 265,00 kr
Rabatt

Delbetala fr. 22 kr /mån* i samarbete med Collector Välj variant av produkt först
alla priser är inklusive moms

Öronviveln och dess larver kan göra en del skada på våra växter. Medan den fullvuxna öronviveln gnager små hål i bladen, framförallt på Rhododendronblad så gnager deras larver på rötterna.

Nematoderna är en mikroskopiskt liten rundmask som finns naturligt i jorden, men inte i tillräckligt stora mängder. När nematoderna har funnit en öronvivellarv, infekteras den och slutligen dör. Deras skal fungerar sedan som ett hölje där nematoderna förökar sig.

  • 10 miljoner nematoder räcker till ca 10m²
  • 50 miljoner nematoder räcker till ca 100m²

Då det endast är larverna som infekteras av nematoderna, är det viktigt att koordinera behandlingstidpunkterna med deras livscykel. Behandlingen bör därför göras i maj/juni samt i augusti/september.

 Bruksanvisning

Nematoderna levereras blandad med lera som löses upp med vatten, och sedan vattnas ut på jorden vid de angripna plantorna. Jorden bör därefter hållas lätt fuktig. Bäst effekt får man när jordtemperaturen är runt 15-25 grader.

Går att beställa 10:e maj - 10:e juni och 10:e augusti - 1:a oktober.

Norge

Denna vara skickas ej till Norge.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.