Nyttodjur mot bladlus

BladlössBladlöss
BladlössBladlöss
Nyttodjur mot bladlössNyttodjur mot bladlöss

Pris med rabatt
Pris 265,00 kr
Rabatt

Pris med rabatt
Pris 265,00 kr
Rabatt

Delbetala fr. 22 kr /mån* i samarbete med Collector
alla priser är inklusive moms

Bladlössen hör till våra vanligaste skadedjur. De kan förekomma året runt, både inomhus och utomhus.

I asken finns det ca 300st parasitsteklar och gallmyggor i förpuppad form, vilket räcker till ca 10 m².

Ur pupporna kläcks fullvuxna gallmyggor som letar upp bladlössen. De lägger sina ägg och när dessa kläcks kommer det ut en rödaktig liten larv på ca 5mm. Denna larven är ett riktigt rovdjur som äter bladlössen i ca en vecka innan den förpuppar sig i jorden och en ny cykel startar.

Parasitstekeln letar rätt på bladlössen och lägger sina ägg i dem. Efter ca 10 dagar sväller bladlusen upp till en fastsittande grå/brun kokong, och efter ca 2 veckor gnager en ny parasitstekel sig ut och letar efter nya bladlöss.

Bruksanvisning

Är dina plantor kraftigt angripna av bladlöss så kan ni behöva använda insektssåpa, alternativt ge plantorna en ordentlig dusch med vatten innan bekämpningen med nyttodjuren påbörjas.

Öppna förpackningen i växthuset, nära de angripna växterna. Placera asken under växterna i skuggan, t.ex under en lerkruka eller dylikt med hål i. Därefter tar nyttodjuren vid och letar rätt på lössen.

Norge

Denna vara skickas ej till Norge.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.