Algstopp Trädgårdsdamm 3 stk

DammDamm
DammDamm
Algstopp TrädgårdsdammAlgstopp Trädgårdsdamm

Pris med rabatt
Pris 265,00 kr
Rabatt

Pris med rabatt
Pris 265,00 kr
Rabatt

Delbetala fr. 22 kr /mån* i samarbete med Collector
alla priser är inklusive moms

Detta medel är biologiskt och räcker till 10 kubikmeter vatten, vilket motsvarar en damm på ca 20 kvadratmeter med ett djup på 0,5m.

Behandlingen fungerar mot trådalger och encelliga svavelalger, men också mot algbeläggningar på stenar och botten.

Produkten består av mikroorganismer som tar upp näringsämnena i vattnet snabbare än algerna. Med tiden förökar de sig och bryter ner kvävet och fosforn i vattnet och slammet, vilket på sikt leder till att näringsämnena minskar och man svälter algerna.

Algstopp för trädgårdsdamm är ofarlig för fiskar, plantor, djur och människor.

Bruksanvisning

Dosering: 3 tabletter till 10 kubikmeter vatten.

Lös upp tabletterna med 2msk socker och 7-8 liter dammvatten i en hink. Låt den stå i skuggan i ett dygn så att bakterierna förökar sig. Rör om någon gång ibland. Fördela ut blandningen i dammen under omrörning, eller med cirkulerande vatten.

Bästa tidpunkten att genomföra behandling brukar vara på våren. På så sätt får mikroorganismerna en bra start innan algblomningen sätter igång.

Norge

Denna vara skickas ej till Norge.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.