Placering

Några har kanske turen att fritt kunna välja hur och var växthuset ska stå. När det inte går och det bara finns en passande plats funkar det såklart också, det behöver bara passa lite extra. Ni kommer ändå få en strålande skörd och ett bättre resultat i tunnelväxthuset än med något annat odlingssätt!

Blåsigt väderBlåsig plats
Om växthuset ska stå i en blåsig trädgård är det alltid bäst att ändå försöka bygga det i lä, tex bakom en häck, i närheten av ett hus, eller i en svacka. Finns det inga sådana naturliga skydd ska växthuset placeras med ena långsidan mot den vanligaste vindriktningen.

 Solig platsSol och skugga
Solen är mycket stark på sommaren. Därför är det optimala att bygga växthuset i nord/sydlig riktning så att långsidorna vätter mot öster/väster. Den allra bästa växthusplatsen har sol tidigt på morgonen och lite skugga mitt på dagen/eftermiddagen för att sedan ha sol igen på kvällen.


Vatten & skötsel
Eftersom ni ska vattna i växthuset morgon och kväll under många dagar på sommaren är det bra om växthuset kan nås med en slang. Går inte det kommer ni få släpa många vattenkannor... När ni väljer plats för växthuset, placera det gärna nära bonings huset så blir det lätt att gå dit en vända när ni behöver lite örter till matlagningen eller för att klippa ett par chilis till grytan!

Physalis i växthusetHylla med fröer på gångTomater i jordsäck  

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.
Läs mer... Ok