Det finns inget som är så härligt som när vi går ut i växthuset och nyper av ett par solvarma tomater och stoppar direkt i munnen. Eller när dottern rycker ett gäng basilikablad och glatt springer iväg med ett spjuveraktigt leende, en välkommen ”stöld”.
Att odla sina egna grönsaker handlar om mer än bara ett välkommet bidrag i matkassan, det handlar om livskvalité och att göra vad vi kan för att slippa gifter i maten och den globala växthuseffekten.
Dessutom öppnar sig en enorm kulinarisk upplevelse, allt från udda sorter som inte ens går att köpa i affären till den otroliga skillnaden i smak när tomater får mogna på plantan.
En annan oväntad men välkommen effekt av egen odling är överskottet, för ofta när det går bra får man så mycket att det inte går att äta allt själv. Vi får ge bort till grannar vänner och arbetskamrater. Känslan av att ställa fram ett dignande buffébord av egenodlade grönsaker på sommarfesten är obeskrivlig!
Därför inbjuder vi er att också odla era egna grönsaker. Odla på friland, i växthus, i låda på balkongen eller i fönstret. Vi hoppas kunna erbjuda tillbehören och kunskapen ni behöver för att nå ett bra resultat! Vi kommer att dela med oss av alla våra erfarenheter och kunskaper som vi och våra vänner har samlat på oss under alla år.