Hur stort växthus ska vi köpa?

Fördrivning av sparris i växthusetFördrivning av sparris i växthusetNär ni väljer storlek på ert växthus finns det lite olika sätt att tänka och planera.

Ett rätt effektivt sätt är: hur många plantor ni vill ha? Räkna med att ni får plats med ca 1,5-2,5 tomatplantor/kvm. Men glöm då inte att räkna bort yta för dörrar, gångar etc.

Lakritsrot i krukaLakritsrot i krukaMät gärna upp platsen där ni planerar att bygga växthuset och markera med pinnar och snören så får ni en bättre uppfattning om storleken och hur det kommer passa in på tomten. Ni kommer bli förvånade när ni har buggt att det känns mycket större än ytan ni har mätt upp.

Vår erfarenhet är att man aldrig ångrar att man köpte ett lite större växthus. Det blir bättre plats för det man vill odla och man behöver inte tränga sig in genom en djungel. Växterna behöver också luft omkring sig för att undgå att angripas av mögel i den fuktiga miljön. Dessutom har växthus en tendens att vilja fyllas av alla möjliga roliga plantor och idéer... vad sägs om att odla lite snygga snittblommor, eller ett par extra krukor basilika att ha som "gå bort"-presenter, förodling av grödor till kökslandet och uppdrivning av perenner inför nästa trädgårdssäsong...

Skulle ni efter en tid känna att växthuset är för litet så går alla modeller att bygga ut på längden.

 Tips på planlösningar

Här planerar vi att ha tips på planlösningar - hur man kan inreda de olika modellerna - om du saknar denna info kan du påminna oss om att ta fram de här bilderna på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 Namnlös_design

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.
Läs mer... Ok