Galvaniserade Stålbågar

Hela växthuset  byggs ihop av 2mm tjocka galvaniserade stålbågar med diameter på 32mm. Bågarna tillverkas i Sverige! I våra växthuspaket får ni med alla bågar ni behöver för ett komplett växthus.

Galvanisering är en mycket bra metod för att förhindra rost. Galvaniserade bågar håller mycket länge. Ni kan räkna med att använda bågarna i minst 20 år. Är ni varsamma om dem kan de hålla längre än så - 50-100 år är ingen ovanlighet när det gäller galvanisering.

Ett svenskt företag galvaniserar våra produkter. De genomför kontinuerligt miljö-arbete och är kontrollerade av staten. Det tycker vi känns bra med tanke på miljön! Galvanisering innebär att man doppar metallbitarna i flytande zink så  att den legerar med metallen på ytan till ett rostskyddande skikt.

Det kan förekomma lite extra mycket zink på vissa ställen. Använda bara en grov fil och fila bort det värsta. Skulle ni missa och komma ner lite på metallen under, så gör inte de så mycket eftersom galvaniserade material självläker. Man kan också skydda plasten mot skav genom att tejpa över eventuella skrovliga ytor på bågarna.

 Galvaniserade efter tillverkning

Våra bågar galvaniseras efter tillverkning - vilket innebär att alla hål, insidor och böjar får ett fullständigt skydd. Billigare växthus tillverkas ofta av förgalvaniserade rör. Detta innebär att varken insida eller bearbetade delar får något rostskydd.

Ett växthus är en ganska aggressiv miljö och om inte rostskyddet är fullständigt så kommer bågarna att snabbt rosta sönder.

Läsa mer om galvanisering?

På den här sidan kan ni läsa mer om galvanisering. LÄNK - Nordic Galvanizers

Ett tunnelväxthus av galvaniserade stålbågargalvaniserade vaxthusbagarjordankare o ankarplatta

Läs mer om Tunnelväxthus

Anlita GjordNära för bygge

Byggservice Tunnelväxthus

Komplett byggservice Tunnelväxthus

Hur inreder man ett Tunnelväxthus?

Tips_påInrednign

Tips och förslag på inredning

Hur stort växthus ska vi köpa?

hur_stort

Vårt bästa råd när ni väljer storlek är att inte välja ett för litet växthus!

Placering

placering

Ert växthus ska stå på en lämplig plats. Här är våra tips:

Marken & Förberedelser

marken

Innan ni köper ert växthus finns det ett par saker ni behöver kontrollera...

Behöver man bygglov för Tunnelväxthus?

CUPCAKE

Behöver man bygglov för tunnelväxthus? - svaret är "Kanske".

Hur står växthusen emot väder?

EXPEDITIONHär har vi samlat all information om hur ni sköter ert växthus i olika väder

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.
Läs mer... Ok