Odla egna grönsaker – GjordNära, äkta härproduderat!

 

Vårat Tunnelväxthus med upphöjd basilikaodlingVårat Tunnelväxthus med upphöjd basilikaodlingDet finns inget som är så härligt som när vi går ut i växthuset och nyper av ett par solvarma tomater och stoppar direkt i munnen. Eller när dottern rycker ett gäng basilikablad och glatt springer iväg med ett spjuveraktigt leende, en välkommen ”stöld”.

Gurkor F1 Max i vårt VäxthusGurkor F1 Max i vårt VäxthusAtt odla sina egna grönsaker handlar om mer än bara ett välkommet bidrag i matkassan, det handlar om livskvalité och att göra vad vi kan för att slippa gifter i maten och den globala växthuseffekten.

Dessutom öppnar sig en enorm kulinarisk upplevelse, allt från udda sorter som inte ens går att köpa i affären till den otroliga skillnaden i smak när tomater får mogna på plantan.

En annan oväntad men välkommen effekt av egen odling är överskottet, för ofta när det går bra får man så mycket att det inte går att äta allt själv. Vi får ge bort till grannar vänner och arbetskamrater. Känslan av att ställa fram ett dignande buffébord av egenodlade grönsaker på sommarfesten är obeskrivlig!

Därför inbjuder vi er att också odla era egna grönsaker. Odla på friland, i växthus, i låda på balkongen eller i fönstret. Vi hoppas kunna erbjuda tillbehören och kunskapen ni behöver för att nå ett bra resultat! Vi kommer att dela med oss av alla våra erfarenheter och kunskaper som vi och våra vänner har samlat på oss under alla år.

Ragnar monterar Växthus - Växa3Ragnar monterar Växthus - Växa3Skörd en dag i AugustiSkörd en dag i AugustiTomater Ildi Tomater Ildi


Tomater i TunnelväxthusTomater i TunnelväxthusTunnelväxthus 3 x 4,5mTunnelväxthus 3 x 4,5m     Växa 5 x 10,5mVäxa 5 x 10,5mVäxa 5 x 10,5mVäxa 5 x 10,5mDubbel skjutdörrDubbel skjutdörrTomater i tunnelväxthusTomater i tunnelväxthusDubbel skjutdörrDubbel skjutdörrI väntan på odlingI väntan på odlingVår i tunnelväxthusetVår i tunnelväxthusetTomater i tunnelväxthusTomater i tunnelväxthus

Växa 4 invändigtVäxa 4 invändigtVäxa 4 - 3,9m bredVäxa 4 - 3,9m bredTunnelväxthus 3m x 4,5mTunnelväxthus 3m x 4,5mEgenbyggd dörr & sargEgenbyggd dörr & sargVäxa 4 x 7,5mVäxa 4 x 7,5mVäxa 4 x 9mVäxa 4 x 9mTunnelväxthus Växa 5Tunnelväxthus Växa 5Storleksjämförelse VäxaStorleksjämförelse VäxaFreja med sargFreja med sargVäxa 4 x 9mVäxa 4 x 9mVäxa 4 x 9mVäxa 4 x 9mVäxa 5 x 10,5mVäxa 5 x 10,5mVäxa 4 x 9mVäxa 4 x 9mVäxa 5 med sargVäxa 5 med sargVäxa 5 med sargVäxa 5 med sargodlingslådorodlingslådorOdlingslådorOdlingslådorVäxa 5 x 10,5mVäxa 5 x 10,5mTunnelvaxthus Växa 4 x 6mTunnelvaxthus Växa 4 x 6mTunnelväxthus Växa 5 Tunnelväxthus Växa 5 Växa 5 x 4,5mVäxa 5 x 4,5mVäxa 4Växa 4

 

Odling & inspiration

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.
Läs mer... Ok