Galvaniserade Stålbågar

Hela växthuset  byggs ihop av 2mm tjocka galvaniserade stålbågar med diameter på 32mm. Bågarna tillverkas i Sverige! I våra växthuspaket får ni med alla bågar ni behöver för ett komplett växthus.

Galvanisering är en mycket bra metod för att förhindra rost. Galvaniserade bågar håller mycket länge. Ni kan räkna med att använda bågarna i minst 20 år. Är ni varsamma om dem kan de hålla längre än så - 50-100 år är ingen ovanlighet när det gäller galvanisering.

Ett svenskt företag galvaniserar våra produkter. De genomför kontinuerligt miljö-arbete och är kontrollerade av staten. Det tycker vi känns bra med tanke på miljön! Galvanisering innebär att man doppar metallbitarna i flytande zink så  att den legerar med metallen på ytan till ett rostskyddande skikt.

Det kan förekomma lite extra mycket zink på vissa ställen. Använda bara en grov fil och fila bort det värsta. Skulle ni missa och komma ner lite på metallen under, så gör inte de så mycket eftersom galvaniserade material självläker. Man kan också skydda plasten mot skav genom att tejpa över eventuella skrovliga ytor på bågarna.

 Galvaniserade efter tillverkning

Våra bågar galvaniseras efter tillverkning - vilket innebär att alla hål, insidor och böjar får ett fullständigt skydd. Billigare växthus tillverkas ofta av förgalvaniserade rör. Detta innebär att varken insida eller bearbetade delar får något rostskydd.

Ett växthus är en ganska aggressiv miljö och om inte rostskyddet är fullständigt så kommer bågarna att snabbt rosta sönder.

Läsa mer om galvanisering?

På den här sidan kan ni läsa mer om galvanisering. LÄNK - Nordic Galvanizers

Stålbågargalvaniserade vaxthusbagarjordankare o ankarplatta