• Odla året om med ett Tunnelväxthus!
  Odla året om med ett Tunnelväxthus!

  Visste du att man kan odla grönsaker hela året om i Sverige? - Med ett tunnelväxthus och smart planerande är det möjligt att skörda bladgrönt, örter och kål hela vintern.
  Bygg ditt Tunnelväxthus redan i höst och starta din vinterodling!

  logo

 • Växthus från 13,5m² - 60m²

  Behöver du mellanstort, stort eller jättestort växthus? Alla våra växthus packas speciellt för dig och du kan få allt från ett som rymmer ett par tomatplantor till ett växthus som kan försörja hela grannskapet på grönsaker under sommaren. Du kan dessutom börja med ett litet växthus för att sedan lägga till bågar allt eftersom odlingsglädjen växer. Därför kallar vi våra växthus för växande växthus! 

  logo

 • Svensktillverkad & pålitlig konstruktion
  Svensktillverkad & pålitlig konstruktion

  Tunnelväxthus har funnits länge - det är faktiskt inte alls någon ny uppfinning. Utomlands så har man i årtionden förbättrat både konstruktion och växthusfilm för att ge så bra skördar som möjligt.  

  Våra tunnelväxthus tillverkas i Småland det borgar för hög kvalité och en miljömässigt väldigt bra tillverkning. Galvanisering sker på en svensk anläggning som har senaste ISO certifieringen för bra och aktivt miljö-arbete!

  logo

Njord Kampanj 25%
Miniväxthus Njord för Jord 25% rabatt
sales pitch tunnelvaxthus small
Därför ska du välja ett GjordNära Tunnelväxthus.
badge erbjudande

marken

Innan ni köper ert växthus finns det ett par saker ni behöver veta:
Är marken djup nog?
Har vi plats?

Förberedelse & markFörberedelse & markInnan ni köper ett växthus behöver ni veta att jorden där det ska stå är tillräckligt djup. På en del platser i ligger berget mycket grunt och då kan ni få problem när ni ska montera växthuset.

Mät upp platsen där ni vill sätta upp ert växthus och markera den med snöre. Använd en lång sticka, spett eller pinne för att kontrollera att jorddjupet är minst 50cm. Får ni inte ner mätstickan kommer ni heller inte att få ner jordankarna som ska hålla fast växthuset.

Nu ser ni också hur stort ert växthus kommer att bli och om placeringen känns bra. Läs mer om placering här.

Detta är också ett utmärkt tillfälle att fundera på hur ni ska inreda växthuset, med odlingsbäddar och annat. Allt sådant är mycket enklare att förbereda innan ni sätter igång att bygga! Ska ni till exempel gräva undan gräs, eller flytta större mängder jord så är det enklare att göra innan växthuset står på plats.

Placera växthus på lutande underlag

Det går bra att marken är något ojämn. Man kan justera höjden på bågarna genom att skjuta ner väggrören djupare i jordankarna. Det går också att montera växthuset lutande - från gavel till gavel. Man kan ej montera växthuset lutande från långsida -> långsida. Då måste istället ena långsidans rör sänkas ner så att bågarna står i våg.

 

Underlag

Enklast är det såklart att bygga växthuset på ett plant underlag. Ni kan montera det direkt på gräsmattan utan att gräva undan gräs först. Gör ni så rekommenderar vi att ni använder en markduk för att minska på ogräset i växthuset. Markduken kan sedan täckas av sten eller flis.

Ogräs

Ogräs trivs såklart också väldigt bra i ett tunnelväxthus. Fram för allt zonen där växthusplasten går ner mot marken är svår att hålla ogräs-fri. Täck gärna denna yta extra noggrant med till exempel tidningar eller markduk. Det är en fördel att låta markduken gå en bit utanför växthuset på långsidorna.

Utforska våra odlingsprodukter

Växthus

Tunnelväxthus Växa 3Tunnelväxthus Växa 3 Tunnelväxthus Växa 4Tunnelväxthus Växa 4 Tunnelväxthus Växa 5Tunnelväxthus Växa 5Tunnelväxthus FrejaTunnelväxthus Freja Väggväxthus VäxaVäggväxthus VäxaMiniväxthus NjordMiniväxthus NjordNjord för PallkrageNjord för Pallkrage

Växthusplast & Markduk

Växthusplast i olika bredderVäxthusplast i olika bredder Markduk i olika bredderMarkduk i olika bredder SkuggvävSkuggvävAnti hotspot tejpAnti hotspot tejp BågklämmorBågklämmor

Odlingsprodukter

BevattningssystemBevattningssystemAutomatisk bevattning för balkongAutomatisk bevattning för balkong Reservdelar till bevattningsystemReservdelar till bevattningsystem VäxtbelysningVäxtbelysning Fyrkantiga krukorFyrkantiga krukorRunda krukorRunda krukorBevattningsbrickor & pluggbrättenBevattningsbrickor & pluggbrättenEbb & flod bevattningEbb & flod bevattning

Monteringsdelar & Tillbehör

Dörrar & vädringsluckorDörrar & vädringsluckor Monteringsdelar & skruvMonteringsdelar & skruv Växthusbågar & ståldelarVäxthusbågar & ståldelarTillbehör för små tunnelväxthusTillbehör för små tunnelväxthus 

Sara Bäckmo om vinterodling i Tunnelväxthus

Frakt 99kr
Växthus 299kr

För mindre paket betalar ni 99kr i frakt. Skrymmande paket 199kr Växthusen skickas för 299kr

Säker e-handel

Payer använder alla de senaste säkerhetsprogrammen med 3d secure. Därför kan ni alltid känna er trygga när ni betalar med kort på vår hemsida.

Payer Alla Betalningardhl

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.
Läs mer... Ok