• Odla året om med ett Tunnelväxthus!
  Odla året om med ett Tunnelväxthus!

  Visste du att man kan odla grönsaker hela året om i Sverige? - Med ett tunnelväxthus och smart planerande är det möjligt att skörda bladgrönt, örter och kål hela vintern.
  Bygg ditt Tunnelväxthus redan i höst och starta din vinterodling!

  logo

 • Växthus från 13,5m² - 60m²

  Behöver du mellanstort, stort eller jättestort växthus? Alla våra växthus packas speciellt för dig och du kan få allt från ett som rymmer ett par tomatplantor till ett växthus som kan försörja hela grannskapet på grönsaker under sommaren. Du kan dessutom börja med ett litet växthus för att sedan lägga till bågar allt eftersom odlingsglädjen växer. Därför kallar vi våra växthus för växande växthus! 

  logo

 • Svensktillverkad & pålitlig konstruktion
  Svensktillverkad & pålitlig konstruktion

  Tunnelväxthus har funnits länge - det är faktiskt inte alls någon ny uppfinning. Utomlands så har man i årtionden förbättrat både konstruktion och växthusfilm för att ge så bra skördar som möjligt.  

  Våra tunnelväxthus tillverkas i Småland det borgar för hög kvalité och en miljömässigt väldigt bra tillverkning. Galvanisering sker på en svensk anläggning som har senaste ISO certifieringen för bra och aktivt miljö-arbete!

  logo

Njord Kampanj 25%
Miniväxthus Njord för Jord 25% rabatt
sales pitch tunnelvaxthus small
Därför ska du välja ett GjordNära Tunnelväxthus.
badge erbjudande
EXPEDITION


Här har vi samlat all information om hur ni sköter ert växthus i olika väder

 Blåsigt väderBlåsigt väder
Olika platser har olika problem med vind. Bor ni på en plats som ofta är utsatt för kraftiga kastvindar måste ni uppgradera ert växthus med snedsträvor av metall. Ni bör se till att duken är ordentligt sträckt och att tillräckligt med sandsäckar används för att tynga ner den. Beställ fler sandsäckar vid behov.  Det är en fördel att montera ner växthusplasten inför vintern om ni bor på en blåsig plats. 

Det finns ett par saker man kan göra för att förstärka växthuset mot vind.

 • Gjuta fast jordankarna i betong, eller använda ankarplattor
 • Gräva ner plasten istället för att använda sandsäckar
 • Använda trä-reglar längs med alla sidor där plasten kläms fast

Ett tunnelväxthus är dock en mycket tålig konstruktion. När allt monteras rätt så finns alla möjligheter att få en konstruktion som bra står emot vind.

 Regnigt väderRegnigt väder
Regn är inga problem för ert tunnelväxthus. Tvärtom kommer ni att uppskatta de regniga dagarna som perfekta att jobba inne i växthuset. Då är temperaturen därinne mer behaglig. Dessutom är det skönt att vara under tak och trädgårdsarbeta! Regniga dagar behöver man inte vädra lika mycket som på soliga dagar. Glöm dock inte att VATTNA i växthuset även under regnperioder!

Ert tunnelväxthus skyddar plantorna mot kraftiga regn. Ett hårt, kallt vårregn kan allvarligt skada små plantor, men inne i växthuset står allt skyddat och ni väljer själva hur mycket ni ska vattna.

SnöSnö
Ert växthus tål inte att det ligger snö på taket eller på sidorna. Ni har två alternativ inför vintern.
Montera ner växthusplasten (tar ca 1 timma)
Borsta av snö och skotta runt efter snöväder.

Mycket snö Vill ni ha kvar plasten över vintern måste ni hålla den ren från snö. Borsta av snö från taket genom att använda en mjuk sopborste. Ni kan också använda ett rep som ni tillsammans  använder för att försiktigt fösa av snö. PETA ALDRIG på insidan av plasten när det ligger snö på den eller är minusgrader! Ni måste också se till att det inte bildas vallar på växthusets sidor som trycker plasten inåt. Se till att skotta runt växthuset så att all snö som trycker plasten inåt på sidorna kommer bort. Var försiktig med skyffeln när ni är nära plasten. Vill ni ha kvar plasten på vintern föreslår vi följande uppgraderingar

 • Central takås
 • Extra vertikala tak-stöd från takåsen till marken använd T51, T21 och rätt antal T21/T25 för att nå takhöjden på er modell. 

Tunnelväxthus i snöTunnelväxthus i snöTunnelväxthus i snöTunnelväxthus i snöKontrollera så det inte ligger för mycket snö på sidornaKontrollera så det inte ligger för mycket snö på sidornaTunnelväxthus i snöTunnelväxthus i snö

Sol och molnSol och moln
Dagar med både sol och moln måste man ha koll på temperaturen i växthuset. På sommaren stiger den mycket snabbt. Håll ett öga på växthusets termometer och öppna alla dörrar/ventilation om solen är framme, hellre för tidigt än för sent. Det är farligare för växterna i växthuset om det är för varmt än om det är svalt. Låt det hellre stå öppet om ni inte ska vara hemma under dagen.

På våren och hösten kan man hålla dörrarna mer stängda de dagar med moln och sol, men vädra alltid före stängning på kvällen för att minska kondensen.

Soligt väderSoligt väder
När det är soligt väder växer allt i växthuset extra snabbt. Därför måste ni se till att växterna får tillräckligt med vatten. Vattna gärna två gånger varje dag. En gång på morgonen och en gång på kvällen någon timma innan ni stänger. Vädra alltid efter ni har vattnat växtuset. Det går åt mycket vatten, verkar växterna sloka så har ni vattnat för lite!

Ni ska hålla dörrar och alla eventuell vädringsluckor öppna när solen skiner på sommaren. Det blir snabbt mycket varmt och höga temperaturer skadar växterna!

För att undvika värmeskador på plasten, undvik att mörka material ligger emot plasten på insidan av växthuset. För att ytterligare förlänga plastens livslängd kan ni tejpa bågarna med isolerings- eller aluminiumtejp.

StormVinterstormar
Om det väntas väldigt kraftiga stormvindar rekommenderar vi att ni monterar av växthusplasten. Risken finns att den annars blåser av. Jobbet att montera av plasten tar mindre än 1 timma. Vill ni ha kvar plasten över vintern, håll extra uppsikt över vinterstormar med namn. Vi rekommenderar också att se till att dörren, samt vädringsluckor är ordentligt stängda. Väntas en mycket kraftig storm så skruva fast en bräda för att låsa fast dörr och luckor

Utforska våra odlingsprodukter

Växthus

Tunnelväxthus Växa 3Tunnelväxthus Växa 3 Tunnelväxthus Växa 4Tunnelväxthus Växa 4 Tunnelväxthus Växa 5Tunnelväxthus Växa 5Tunnelväxthus FrejaTunnelväxthus Freja Väggväxthus VäxaVäggväxthus VäxaMiniväxthus NjordMiniväxthus NjordNjord för PallkrageNjord för Pallkrage

Växthusplast & Markduk

Växthusplast i olika bredderVäxthusplast i olika bredder Markduk i olika bredderMarkduk i olika bredder SkuggvävSkuggvävAnti hotspot tejpAnti hotspot tejp BågklämmorBågklämmor

Odlingsprodukter

BevattningssystemBevattningssystemAutomatisk bevattning för balkongAutomatisk bevattning för balkong Reservdelar till bevattningsystemReservdelar till bevattningsystem VäxtbelysningVäxtbelysning Fyrkantiga krukorFyrkantiga krukorRunda krukorRunda krukorBevattningsbrickor & pluggbrättenBevattningsbrickor & pluggbrättenEbb & flod bevattningEbb & flod bevattning

Monteringsdelar & Tillbehör

Dörrar & vädringsluckorDörrar & vädringsluckor Monteringsdelar & skruvMonteringsdelar & skruv Växthusbågar & ståldelarVäxthusbågar & ståldelarTillbehör för små tunnelväxthusTillbehör för små tunnelväxthus 

Sara Bäckmo om vinterodling i Tunnelväxthus

Frakt 99kr
Växthus 299kr

För mindre paket betalar ni 99kr i frakt. Skrymmande paket 199kr Växthusen skickas för 299kr

Säker e-handel

Payer använder alla de senaste säkerhetsprogrammen med 3d secure. Därför kan ni alltid känna er trygga när ni betalar med kort på vår hemsida.

Payer Alla Betalningardhl

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Ok”.
Läs mer... Ok